Scarpa Moto, we zullen jullie missen

Scarpa Moto, we zullen jullie missen.

We gaan terug naar 2008,  een tijd waarin de motorzaken, mede door de crisis in zwaar weer verkeerden. Een tijd waarin de Pletterijkade (Motor Mercuur) en Motorhuis Safe op de Berkenwoudestraat een begrip waren. In dat jaar opende Ducati Rotterdam zijn deuren en een nieuw begrip was geboren.
Helaas heeft Ducati Rotterdam niet lang kunnen genieten van zijn bestaan, verkerend in zwaar weer heeft het bedrijf al snel zijn deuren moeten sluiten voor het publiek.

In 2009, na het faillissement van Ducati Rotterdam, hadden twee initiatiefnemers, namelijk Ronald Schoenmakers en Bert Kooij het idee om samen een motorzaak te beginnen. Ronald, de vakman en technisch specialist zou het onderhoud op zich nemen en Bert de financiën en administratie.
Samen met Ome Piet, welke zorgde voor de haal en brengservice was de basis gelegd. Met een fijne sfeer, koffie, koek, opgestroopte mouwen en uitstekende service hebben zij een bedrijf weten op te zetten met meer dan 3000 klanten!

Team Scarpa Moto, officieel Ducati Dealer in 2014.

Sinds 2014 is Scarpa Moto officieel Ducati dealer geworden en zijn ze een andere koers gaan varen. Bert Kooij heeft vanwege diverse redenen, gekozen om het bedrijf te verlaten. Ome Piet en Ronald zijn gebleven, Thom Homs heeft het roer overgenomen als manager en Bart van Heugten nam de taken van Bert over.

Ook al gaat het erg goed met ons merk, Ducati, soms gaat er wel eens niet helemaal zoals het is gepland. Helaas is sinds november 2017 het doek gevallen voor Scarpa Moto. Op 20 december 2017 verscheen het volgende stukje in het AD over Scarpa Moto.

_________

stukje uit het AD over het faillissement van Scarpa-Moto

Secretaris Danny van den Ham van de Ducati Olanda Club heeft het erg mooi beschreven.

“Dit stukje stond in het AD over Ducati Dealer Scarpa Moto. Vanaf het begin was ik er bij en heb ik, samen met vele anderen Scarpa Moto uit zien groeien tot een plekje waar ik me thuis voelde. Een plekje waar velen elkaar kenden en waar lief en leed werden gedeeld. Dat het door omstandigheden niet is gelukt een succesvol bedrijf voort te zetten kan ik nog begrijpen. Maar het is diep triest hoe passie, vakmanschap, liefde voor het merk, emotie en klantvriendelijkheid worden afgescheept in zo’n uitverkoop stukje… Naast de onwaarheden zoals de Panigale in de foto, kan ik me eigen goed voorstellen hoe de oprichters en medewerkers zich nu voelen, weer een klap in het gezicht!!! “

Mede door het faillissement zijn er speculaties ontstaan waarvan de meeste onjuist zijn. Het is helaas wat gecompliceerder dan het AD omschrijft en als je deze feiten kent snap je dat het soms, ondanks de tomeloze inzet, soms gewoon niet mag slagen.

Wij willen graag de mensen die Scarpa Moto in de afgelopen jaren hebben opgebouwd tot wat het is geworden bedanken voor hun liefde en passie voor het merk, hun inzet voor de klanten en de welbekende Scarpa Service. We hopen het beste voor de werknemers en wensen hun veel sterkte toe in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *